Over Zilver

Zilver is een bureau dat zich richt op het begeleiden van klant gerichte innovaties, door middel van design thinking. Zilverhelpt organisaties als Rabobank, Schiphol, Ebay, Océ en Delta Lloyd met het ontwikkelen van nieuwe diensten, producten en klant beleving op basis van belevingsonderzoek, visieontwikkeling, innovatie strategie en experience design. Zilver’s aanpak is mensgericht, holistisch, creatief en pragmatisch. 

 

Workshop design thinking.

Zilver organiseert tijdens het Berenschot Trainee Event een workshop design thinking. Design thinking is een manier om complexe problemen op te lossen door middel van een specifieke mindset, methode en toolset. De aanpak is heel actiegericht, stelt steeds de mens centraal, en maakt gebruik van korte iteratie cycli en veel prototypen, om al proberend en ontwerpend complexe, vaste, problemen op te lossen. De methode heeft zich al bewezen voor vele verschillende grote bedrijven, overheden en non-profits omdat het uitgaat van optimisme, empathie, creativiteit en een open houding.

Wat wij gaan doen tijdens het trainee event is een crash course Design Thinking in een notendop: na een korte inleiding door Erik Roscam Abbing van Zilver innovation zal Erik’s team jullie begeleiden door een aantal hands-on stappen waarbij jullie een uitdaging gaan oplossen. Deze uitdaging zal iets zijn waar jullie allemaal dagelijks mee te maken hebben. Met het resultaat van de sessie zal je direct de volgende maandag aan de slag kunnen.